Végső Állomás 4

2011.03.24. 18:55

Meg kell jegyeznem, ez az első negatív kritika amit írok.

Aki nem ismerné a végsó állomás filmek történetét, annak dióhéjban:

Van egy személy aki lát egy katasztrófát bekövetkezni de amikor ő maga meghal ebben rájön, hogy csak látomás volt. Ennek hatására elhagyja az adott helyszínt, vagy nem megy oda, néhányan követik és mikor már távolabb vannak, bekövetkezik a katasztrófa immáron a valóságban. Mindezek után, a túlélők is halni kezdenek, különböző rejtélyes módokon. Az aki a legelején látta a látomást rájön, hogy a halál követi őket és megpróbálja megmenteni a túlélőket.....kevés sikerrel.

Végső Állomás 4

El kell mondanom, hogy hallottam már ezt-azt a filmről és enyhe előítélettel ültem neki. Sajnos mind beigazolódott. A film legnagyobb baja, hogy aki már látta az előző három filmet, az tudni fogja, hogy nagyjából mi fog történni a következő 2-3 percben.
Habár a szálat most többször is megcsavarták, ez a csavargatás engem inkább idegesített, mintsem izgalomba hozott. További gond, hogy mint az előző részekben, itt is szkeptikusak a legjobb barátok, még ha előzőleg épp hogy csak megúszták, hogy belefulladjanak a saját kocsijukba, vagy agyoncsapja őket egy cső.
Aztán, a legtöbb túlélőt nagyon hamar kiírják a filmből és 4 (de inkább3) ember köré épül fel a film vége.
A halálok minősége pedig csökkent. Nagyon érezni azt, hogy manipulálva van például a benzin folyása, vagy egy tárgy lecsúszása. Továbbá nem értettem, hogy egy fém flakon (a robbanó fajta, asszem valami hajlakk féle) mitől kezd el csúszni egy LAPOS felületen bele a hajvasalóba. Egyszerűen... na mindegy.

A színészi játék olyan semleges, nem rossz de nem is kiemelkedő.

 

Zárás:

Úgy tűnik, hogy sajnos a VÁ 2 óta nem tudnak újjal előállni. A 2 egy jó film, annyira nem is kiszámítható, többször megnézhető. A 3 is nézhető és tényleg csak egy kicsivel gyengébb de a 4, hát egyszer megnézhető de végig tudni lehet mi fog következni és emiatt nem mondom, hogy élvezhetetlen de jelentősen romlik az élmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://emovies.blog.hu/api/trackback/id/tr112768797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása