Rendező: Jonathan Liebesman
Írta: Christopher Bertolini

Nem rég értem haza a vetítésről és be kell valljam a film egyszerűen hihetetlen. Két barátomat rángattam be magammal és nem bánták meg.

Történet:

Dióhéjban mert tényleg nem akarom lelőni, ezt muszáj mindenkinek megnéznie. Meteorraj jön de valami gyanús ezekkel a rajokkal kapcsolatban. Aztán partra szállnak az ufók, meg kezdik az evakuálásokat, mentőakciókat. A hadsereg le akarja bombázni a partszakaszt de előtte még alakulatokat küldenek be a civilek kimentésére de amikor az alakulat kivonatná magukat, hát nem jönnek össze a dolgok...

Kívülről:

Nem tudom, hogy maga a film miatt vagy "csak" a mozis hangminőség miatt de egyszerűen benne éreztük magunkat a filmben. Volt egy rész, amikor busszal mennek egy ideig. Mi a moziban átéreztük az egész helyzetet, elég egy rakéta és szétlőtték a seggünk. A film végére úgy voltunk, hogy rohadjon meg minden idegen valaki adjon nekünk fegyvert és belépünk a filmbe. Egyszerűen hihetetlen élmény. Továbbá itt nem az volt érvényben, mint más filmeknél, hogy a katonák királyak senki nem hal meg. Ellenkezőleg. Vigyázni kell magukra mert ha nem akkor vége a dalnak. Az amerikai hadsereg sem legyőzhetetlen bizony őket is seggbe lehet rúgni és ezt meg is mutatja nekünk a film.
Kicsit a színészi játékról szót ejtve. Van egy már leszerelést kérő őrmesterünk, akit a helyzet miatt nem engednek el. Ez az ember Michael Nantz (Aaron Eckhart). A filmben kellemes meglepetés volt Michelle Rodriguez, aki Elena Santos katonát alakítja (rendfokozatra nem emlékszem). A civil Michelle akit Bridget Moynahan alakít szintén emelte a színvonalat és külön örültem, hogy nem valami szőke cicababa kapott ilyen filmben helyet.

Zárás:

A film nagyon jó de ezt sajnos nem tudom a részletek elmondása nélkül éreztetni. Remek fordulatok és "remek" csapások vannak. Emlékezetes pillanatokban sincs hiány. Amikor az ember azt hinné vége a filmnek és elszomorodna, hogy ilyen jó és csak ennyi ideig tartott, a film folytatódik. Ez remek kivéve, hogyha az ember már menne WC-re mint én a vetítés utolsó 40 percében. Egy tanács NE IGYATOK MOZI ELŐTT ÉS KÖZBEN SEMMIT, bár ezt szerintem csak nekem kell elmondani.
 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://emovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1002774119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása