A Szikla

2011.03.22. 17:20

Rendező: Michael Bay
Írta: Douglas Cook, David Weisberg

Történet:
Adott egy tábornok, akit feldühít, hogy azok, akik Amerikáért adták az életüket, nem kapnak még egy tisztességes temetést sem és a családjuk se tudja mi történt velük. Lépéseket tesz. Ellop 16 VX gázzal felszerelt rakétát. A VX egy borzalmas anyag, nehezen semlegesíthető. Elrabol továbbá 81 turistát, akik éppen az Alcatrazt nézték meg. Berendezi a főhadiszállást és mehet a móka. Mivel a kért váltságdíj túl nagy, és az amcsik egyébként is utálnak fizetni plusz soha nem engednek a terrorizmusnak, bevetést szerveznek. Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) az FBI legjobb vegyi fegyver szakértője, habár éles harci helyzetben még nem volt. Ennek ellenére berendelik a csapatba. Tekintve, hogy az Alcatrazt az idők során rengetegszer átépítették, szükség van egy olyan emberre aki ismeri a helyet. John Mason (Sir Sean Connery) egy brit kormányügynök, aki a 60-as években ellopott egy diafilmet, Amerika legmocskosabb titkaival rajta. Ezért bezárják és eldobják a kulcsot. Sok szigorúan őrzött börtönből megszökött köztük az Alcatrazból is, így ő az akit felkérnek segítőnek. Persze nem olyan sima az ügy. Na, de ezt nem mondom el menjünk tovább. Szóval összeáll a csapat, behatolnak az Alcatrazba és mit ad isten a csapat nagy részét azonnal leszedik. a két túlélő Goodspeed és Mason. Na ennyi elég a történetből, mert a végén elmondom a filmet.

Kívülről:

A film zseniális, remekül megírt történettel, jól választott szereplőkkel. A történet hihető alapokon nyugszik, nincs az embernek olyan érzése, hogy ilyen nem történhet, ez kizárt. A szereplő válogatás is tökéletes. Van benne minden ami egy akciófilmhez kellhet. Üldözéses jelenet, fegyverek és lövöldözés. Az, hogy egy tapasztalt kormányügynök néha megfenyíti a még kezdő FBI ügynököt ad egyfajta löketet a filmnek. Érdekes még, ahogy a helyzet súlya alatt a kezdő ügynökből elhatározott, gyilkolni képes ügynök válik de nem olyan erős váltással, hogy a film elején még semmi de a végén már-már igazi gyilkológép. Továbbá, remek aláfestőzenéket kaptunk ( https://www.youtube.com/watch?v=pRpFBFzE9xM ).

Zárás:

A film remek esti mozi, ezenkívül ha megnézzük vagy háromszor magyarul, aztán lassan átváltunk angolra, jól gyakorolható a nyelv. Az egyik kedvenc filmem, egyszerűen nem lehet megunni és sok megnézés után sem untam még meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://emovies.blog.hu/api/trackback/id/tr192762629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása