Assassin's Creed II

2011.03.12. 12:43

Fejlesztő: Ubisoft
Kiadó: Ubisoft

Rögtön azután, hogy az AC 1-et befejeztem, elkezdtem ezt végigvinni.

A játék azzal kezdődött, hogy Lucy kimenekít minket, az Abstergo-tól és saját búvóhelyünkön találjuk magunkat. Itt található az Animus 2.0 amit már a mi csapatunk, tehát nem a templomosok építettek. Ezúttal a cél, nem egy emlék megtalálása, hanem, hogy kiképezzenek minket bérgyilkosnak. Nézzük, hogy néz ki ez a kiképzés...

A múltban 1476-ot írunk. Az ekkor élő elődünk, Ezio Auditore da Firenze, bőrébe bújunk. Néhány apróbb küldetés után, elkezdődik a valódi játék.
Az apánkat kivégzik, mert fényt derített egy összeesküvésre. Mi is nyomozásba kezdünk és egy még nagyobb összeesküvésre derítünk fényt.

A játék történetét nem írnám le, ugyanis elég hosszú. 8 napomba telt kivinni, napi átlag 10 óra játékidővel. Összesen olyan 72 órát játszottam és a mellék küldetésekhez még annyira hozzá sem nyúltam, max 2 órát tesznek ki az egészből.

Szóval a történetet hagyva, nézzük miben különbözik ez a játék, az elődjétől.

Először is, 285 évvel később, a reneszánsz Itáliában vagyunk. Hatalmas a változás a játék feelinggel kapcsolatban. Mindenhol gyönyörű házak, templomok és más épületek. Más az emberek ruházata, a város hangulata. Továbbá a játékba bekerült a pénz használat. Ezen vehetünk új fegyvereket, jobb páncélzatot, stb-t. Ezenkívül, a nagybátyjánk birtokát fejleszthetjük. Sajnos ha már megvan minden amit meg lehet venni, a birtok fel van fejlesztve, akkor a pénzünk már nem túl hasznos. Bár figyelem elterelésre és felbérlésre még jó.

Ha már reneszánsz, akkor Leonardo da Vinci. Ha nem is a játék egyik kulcsembere, rettentő fontos szerepe van. Tőle kapjuk meg az új fegyvereinket, felszerelésünket. Ezek között szerepel a hiden blade, a mérgezett hidden blade és majd később egy pisztoly is. Jut eszembe, a játék átvezetőiben van, hogy fel villan egy gomb. Igyekezzünk megnyomni és az átvezető módosul. Amikor Leonardoval Velencébe érkezünk, legyünk résen, mert megölelhetjük (ez konzolon achievement is).

Az AC 2-ben zászlók helyett tollakat gyűjthetünk, kereshetünk jeleket, ezeknél meg kell oldani egy feladványt és valamilyen igazság részleteit tudhatjuk meg, a Monteriggioni Villán
szobrokat és pénzes ládákat, gondolákat. Gyűjthetünk és össze is kell gyűjtetnünk kódex lapokat, amik majd az egyik küldetéshez kellenek. És a legjobbat a végére. Meg kaphatjuk Altair páncélját, ami nem olyan mint az 1-ben, de a legjobb páncél. Ehhez össze kell gyűjtenünk 6 darab pecsétet, 6 másik orgyilkos sírhelyéről. Ezeket a sírhelyeket városokban találhatjuk és van ahol egy kicsit nehéz eljutni a sírba, de megéri. Szerintem remek szóraozást nyújt. Vannak gyors utazó irodák, ahol x összegért elutazhatunk bármelyik városba, ahol már jártunk.

Negatívum a játékban, hogy a fejezetek nem újrajátszhatók (még, ugyanis van egy petíció ami a Ubisoft fórumán elérhető, ahol arra lehet szavazni, hogy tegyék újra játszhatóvá az egyes fejezeteket). Továbbá, hogy még mindig csak a hidden blade az elfogadott csendes fegyver.

 

Végezetül: Az Assassin's Creed II előre lépés az előző részhez képest, nem is kicsi. Remek játék mindenkinek ajánlom. Jó áron megkapható, ha jó helyen keressük.

A bejegyzés trackback címe:

https://emovies.blog.hu/api/trackback/id/tr542733145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása